Sosyal Medya

Dünya

IŞİD petrolü BMGK’da konuşulacak

Yarın BMGK’ya IŞİD’in petrol gelirlerinin kurutulmasını hedefleyen karar tasarısının sunulacağını hatırlatan Fransa Maliye Bakanı Sapin, örgütün gelir elde etmesini engelleyemeyen ülkelerin yaptırımlarla karşılaşabileceğini söyledi.



Fransa Maliye ve Ekonomi Bakanı Michel Sapin, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) yarın sunulacak karar tasarısının, IŞİD’in petrol gelirlerinin kurutulmasını hedeflediÄŸini belirtti. Sapin, "BMGK, bu karar tasarısının kabul edilmesiyle, terör örgütünün mali kaynakları ile mücadelede tüm üye ülkelerin gerekli tedbirleri alması konusunda kararlı bir mesaj göndermiÅŸ olacak" dedi.

Sapin, ilgili ülkelerin gerekli tedbirli alması konusunda uluslararası baskının önemli olduğuna inandıklarını vurguladı. Örgütün gelir elde etmesini engelleyemeyen ülkelerin yaptırımlarla karşılaşabileceğini söyledi.

BMGK’nin tasarıyı oy birliÄŸiyle kabul etmesini beklediklerini belirten Sapin, "Hiçbir üyenin bu tasarıya karşı oy kullanacağını düşünmüyorum" dedi.

Fransa, geçen ay Paris’te 130 kiÅŸinin öldüğü ve IŞİD’in üstlendiÄŸi saldırıların ardından BMGK’yı toplantıya çağırmıştı. Sapin’in belirttiÄŸine göre, Fransa’nın giriÅŸimi ve dönem baÅŸkanı ABD’nin desteÄŸi ile BMGK toplantısına ilk kez 15 ülkenin maliye bakanı da katılacak.

Kaynak: AA ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.